Министърът на отбраната Атанас Запрянов проведе видеоконферентен разговор с министъра

...
 Министърът на отбраната Атанас Запрянов проведе видеоконферентен разговор с министъра
Коментари Харесай

Министърът на отбраната разговаря с украинския си колега

 

Министърът на защитата Атанас Запрянов организира видеоконферентен диалог с министъра на защитата на Украйна Рустем Умеров на 21 май.

Министър Умеров поздрави министър Запрянов във връзка неговото назначение на поста и изрази благодарност към страната ни за поддръжката и дейното съдействие.

Министър Запрянов акцентира, че оказването на военна и военно-техническа помощ за Украйна, в това число и за евроатлантическата ѝ интеграция, е един от целите на актуалното служебно държавно управление в региона на защитата и този развой ще продължи на основа на признатите от Народното събрание решения и направеното досега.

 Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор  Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда 1 мин. Предупреждение за обилни превалявания и гръмотевици в сряда  Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ) 2 мин. Моторист почина на място при тежък конфликт във Враца (СНИМКИ)  Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя 5 мин. Георги Георгиев: Известен шеф-готвач е получил 100 000 лева, с цел да картографира гробищата в Банкя  Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “ 2 мин. Престрелки в Народното събрание за изтекли записи на „ Продължаваме промяната “  Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО 3 мин. Подозрения за прикриване на следи след злополуката с кола на НСО  Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор 2 мин. Агресия във влака: Разярен пасажер атакува кондуктор

Сред обсъжданите теми са били и опциите за усилване на съдействието в региона на сигурността и защитата.

Рустем Умеров стана министър на защитата на Украйна през 2023 година на мястото на Олексий Резников.

Рустем Умеров е роден през 1982 година в узбекистанския град Самарканд. Семейството му се е открило там след депортацията на стотици хиляди кримски татари през 1944 година, осъществена от Червената войска по заповед на Йосиф Сталин.

Министерството на защитата на Русия е внесло предлагането

Умеров и околните му се завръщат в Украйна през 90-те години на предишния век, откакто през 80-те кримските татари получават позволение да се върнат по родните си земи.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР